Polévka z úhoře

60 min.
Německo

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.