Polévka z úhoře
60 min.
Ingredience
- 400gramůÚhoř říční
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1,5litryVývar rybí
- 120gramůSlanina vepřová
- 100gramůHrušky
- 100gramůŠvestky sušené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaHřebíček
- 30gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.