Polévka ze slávek s bramborami
35 min.
Ingredience
- 1000gramůMušle slávky
- 100gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 500gramůBrambory
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 20gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Slávky omyjeme, vyčistíme kartáčkem, šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme, přidáme slávky, zalijeme vodou, ovoníme snítkou tymiánu a povaříme 5 minut. Polévku přecedíme, neotevřené slávky vyhodíme, vývar ze slávek smícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Maso ze slávek vyndáme z lastur a spolu se smetanou přidáme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, poté odstavíme.
- 3Jednotlivé porce posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.