Polévka ze strouhané zeleniny

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel, celer, kedlubnu, vše nastrouháme nahrubo. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme drůbeží polévkovou kostku, přisypeme mrkev, celer, petržel, kedlubnu a vaříme 10 minut. Přidáme brambory, česnek, dochutíme solí, pepřem a dovaříme. Nakonec polévku posypeme posekanou petrželkou, nalijeme do talířů a teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 31. 3. 2016
Polévka ze strouhané zeleniny
Použila jsem domácí drůbeží vývar, který si dělám do zásoby a mrazím. Někomu polévkové bujónové kostky nevadí, ale jedna na dvě porce polévky se mi zdá opravdu moc + ještě sůl. Doporučuji dát méně a pak případně přidat a pepře jen špetku.Nám polévka chutnala🙂