Polpette zapečené se sýrem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z toastu odkrojíme kůrku a střídku namočíme do teplého mléka. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme 4 ploché karbanátky a vyválíme je ve strouhance.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky v něm z obou stran smažíme asi 5 minut po každé straně. Vyjmeme a dáme do formy na gratin.
  • 3
    Rajče omyjeme a vykrojíme stopku. Mozzarellu, rajče a olivy nakrájíme na plátky. Každý karbanátek obložíme plátkem rajčete, posypeme bazalkou, na to dáme plátek mozzarelly, sardel a několik koleček oliv. Trochu opepříme a dáme na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Polpette podáváme s čerstvou bagetou a rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.