Polpette zapečené se sýrem
45 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 300gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůStrouhanka
- 1kusRajčata
- 125gramůMozzarella
- 25gramůSardelové řezy
- 2lžíceOlej olivový
- 8kusůOlivy černé
- 2kusyBageta
- 1plátekChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z toastu odkrojíme kůrku a střídku namočíme do teplého mléka. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme 4 ploché karbanátky a vyválíme je ve strouhance.
- 2Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky v něm z obou stran smažíme asi 5 minut po každé straně. Vyjmeme a dáme do formy na gratin.
- 3Rajče omyjeme a vykrojíme stopku. Mozzarellu, rajče a olivy nakrájíme na plátky. Každý karbanátek obložíme plátkem rajčete, posypeme bazalkou, na to dáme plátek mozzarelly, sardel a několik koleček oliv. Trochu opepříme a dáme na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Polpette podáváme s čerstvou bagetou a rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.