Polpety zapékané s rajčaty a mozzarellou

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na části rozehřátého másla. Mleté maso propracujeme s vejcem, předem namočenou a vymačkanou žemlí, cibulí, česnekem, částí nasekané bazalky a oreganem. Směs osolíme a opepříme.
  • 2
    Z masové hmoty vytvarujeme kuličky, lehce je stiskneme a obalíme ve strouhance. Smažíme je po každé straně na rozehřátém oleji asi 4 minuty.
  • 3
    Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Polpety obložíme vždy plátkem rajčete a mozzarelly a posypeme zbylou bazalkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.