Polpety zapékané s rajčaty a mozzarellou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyRajčata
- 125gramůMozzarella
- 10gramůBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na části rozehřátého másla. Mleté maso propracujeme s vejcem, předem namočenou a vymačkanou žemlí, cibulí, česnekem, částí nasekané bazalky a oreganem. Směs osolíme a opepříme.
- 2Z masové hmoty vytvarujeme kuličky, lehce je stiskneme a obalíme ve strouhance. Smažíme je po každé straně na rozehřátém oleji asi 4 minuty.
- 3Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Polpety obložíme vždy plátkem rajčete a mozzarelly a posypeme zbylou bazalkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.