Popencová česnečka s brambory

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 větší brambory (asi 400 g) oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme a omyjeme mrkev, petržel, cibuli a česnek. Mrkev s petrželí nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme. Čerstvý popenec břečťanový omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dobře promyjeme 3 lžíce drobných krupek a v sítu je necháme okapat.
  • 2
    V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní krupky, za stálého míchání krupky opražíme dorůžova. Přilijeme vodu a vaříme 15 minut, přidáme brambory s pokrájenou zeleninou, sůl, pepř, kmín a vaříme dalších 20 minut. Nakonec do polévky přidáme popenec, utřený česnek, krátce (1.5 minuty) povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.