Pórkové karbanátky
40 min.
Ingredience
- 1kusŽemle tuková
- 2kusyPórek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 600gramůBrambory
- 300gramůBrokolice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,2decilitrMléko polotučné
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku.
- 2Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme.
- 3Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků.
- 4Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme.
- 6Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.