Pórkové karbanátky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku.
  • 2
    Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme.
  • 3
    Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků.
  • 4
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme.
  • 6
    Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.