Portobello po francouzsku

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby řádně očistíme, delší nohy odkrojíme. Následně houby nakrájíme na malé kousky. Šalotky spolu s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a šalotky i česnek podusíme. Za 2 minuty přidáme houby a následně dusíme ještě 5 minut.
  • 2
    Posléze houby lehce zalijeme šampaňským vínem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a trochu kari. Směs povaříme na mírném ohni 12 minut.
  • 3
    Před podáváním smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.