Portobello po francouzsku
35 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 1kusČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6mililitrůOlej stolní
- 250mililitrůVíno bílé
- 6mililitrůPepř černý mletý
- 6mililitrůSůl
- 6mililitrůKari koření
- 6mililitrůCukr krystal
- 6mililitrůZakysaná smetana
- 6mililitrůPetržel - nať
- 0,5kilogramPortobello
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby řádně očistíme, delší nohy odkrojíme. Následně houby nakrájíme na malé kousky. Šalotky spolu s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a šalotky i česnek podusíme. Za 2 minuty přidáme houby a následně dusíme ještě 5 minut.
- 2Posléze houby lehce zalijeme šampaňským vínem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a trochu kari. Směs povaříme na mírném ohni 12 minut.
- 3Před podáváním smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.