Portugalský rybí hrnec
44 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kilogramOkouník mořský
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 2kusyCeler řapíkatý
- 130gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2kusyBobkový list
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůŠunka dušená
- 3stroužkyČesnek
- 0,25litrVíno bílé
- 0,5kusCitrony
- 0,5litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybu nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kroužky. Rajčata a celer omyjeme a obojí nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 2Nákypovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby vytřeme olejem a vyložíme částí brambor. Postupně vrstvíme cibuli, rajčata, rybu, papriku a celer. Okořeníme, osolíme a pokračujeme stejným způsobem ve vrstvení.
- 3Ve vývaru rozmícháme česnek, víno a nalijeme ho do nákypu, navrch položíme bobkový list a plátky šunky.
- 4Formu dáme do mikrovlnné trouby a pečeme při 600 W a 220°C asi 8 minut, při 360 W asi 26 minut.
- 5Hotový nákyp posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.