Portugalský rybí hrnec

44 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kroužky. Rajčata a celer omyjeme a obojí nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
  • 2
    Nákypovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby vytřeme olejem a vyložíme částí brambor. Postupně vrstvíme cibuli, rajčata, rybu, papriku a celer. Okořeníme, osolíme a pokračujeme stejným způsobem ve vrstvení.
  • 3
    Ve vývaru rozmícháme česnek, víno a nalijeme ho do nákypu, navrch položíme bobkový list a plátky šunky.
  • 4
    Formu dáme do mikrovlnné trouby a pečeme při 600 W a 220°C asi 8 minut, při 360 W asi 26 minut.
  • 5
    Hotový nákyp posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme ve formě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.