Pošírovaná vejce
45 min.
Ingredience
- 100gramůŘeřicha
- 100gramůKopřiva
- 100gramůŠťovík
- 100gramůPampeliškové listy
- 1kusCibulka jarní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůJogurt bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Oprané a osušené žampiony nakrájíme na plátky. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bylinky s cibulkou a žampiony, podusíme, osolíme, opepříme.
- 3Po 4 minutách přidáme jogurt, ihned odstavíme z ohně.
- 4Do kastrůlku vlijeme 1 dcl vody, přilijeme citronovou šťávu, zahřejeme, poté do lázně rozklepneme vejce a pošírujeme.
- 5Bylinky rozložíme na talíře a servírujeme se dvěma pošírovanými vejci na jednu porci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.