Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
56 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.
  • 2
    Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.
  • 3
    Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.