Pot-au-fe s kuřecím masem
100 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí stehna
- 800gramůPórek
- 10stroužkůČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý celý
- 2500mililitrůVývar slepičí
- 500gramůBrambory
- 500gramůHovězí svíčková
- 500gramůMrkev kořen
- 30gramůTymián čerstvý
- 500gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky.
- 2Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.