Pot-au-fe s kuřecím masem

100 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky.
  • 2
    Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.