Pražma na niceský způsob
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a rozetřený česnek 2-3 minuty za stálého míchání.
- 2Usmaženou zeleninu rozložíme do zapékací mísy.
- 3Očištěné a omyté pražmy na bocích nařízneme a ryby uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Položíme je na zeleninu v míse, posypeme černými olivami, nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 20 minut.
- 4Alobal odstraníme a pokrm pečeme ještě 10 minut. Při podávání ozdobíme dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.