Předkrm z hroznů a smetany s medem
15 min.
Ingredience
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůMajonéza
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 200gramůOřechy vlašské
- 3mililitryCitronová šťáva
- 350gramůHroznové víno
- 10gramůPetržel - nať
- 4lžíceMed včelí
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1139 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
100 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Smetanu, majonézu, jogurt smícháme dohromady, osolíme, opepříme, podle chuti osladíme. Přimícháme citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Následovně vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, nasekané ořechy a omyté barevné víno. Ještě jednou promícháme a vložíme do lednice.
- 2Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a pokapeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.