Přírodní skopové na zelenině
85 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 600gramůSkopová kýta
- 3lžíceSaturejka
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 150gramůKlobása skopová
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel kořen
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme na velký plát. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušenou majoránkou a poklademe klobásou, kterou jsme si zešikma nakrájeli na kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na velmi tenké plátky. Omyté lístky saturejky (1 lžíce) pokrájíme na nudličky. Česnek se saturejkou rovnoměrně rozložíme po celém plátu, který svineme do rolády a ovážeme nití.
- 2Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné šalotky rozkrájíme na čtvrtky.
- 3V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, maso ze všech stran osmažíme dozlatova, přidáme zeleninu s cibulí, promícháme ji a na výpeku vedle masa ji krátce restujeme. Pak vše podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby péct. Za častého polévání výpekem maso pečeme přibližně 50 minut.
- 4Mísu vyjmeme z trouby a opatrně lžící odebereme téměř všechen tuk. Podle chuti dosolíme, z masa odebereme nitě a pokrájíme na plátky.
- 5Přírodní skopové podáváme horké, nejlépe na předehřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.