Provensálská kuřecí stehýnka

48 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj stehýnka a opékáme 15 minut, ze všech stran. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek jemně nasekáme. Maso vyndáme z pekáče, posypeme pepřem, solí a dáme stranou. Cibuli, česnek a šafrán dáme do pekáče s výpekem a 3 minuty dusíme. Přilijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Rajčata z konzervy slijeme, nakrájíme na poloviny a spolu s bobkovým listem přidáme do pekáče. Vložíme opečená stehýnka, zakryjeme a dusíme asi 10 minut, při střední teplotě.
  • 2
    Cukety omyjeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a spolu s olivami přidáme do pekáče. Dusíme 5 minut, odkryjeme a dusíme dalších 5 minut. Vyjmeme bobkový list, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.