Provensálská kuřecí stehýnka
48 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyKuřecí stehna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 2kusyCuketa
- 80gramůOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj stehýnka a opékáme 15 minut, ze všech stran. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek jemně nasekáme. Maso vyndáme z pekáče, posypeme pepřem, solí a dáme stranou. Cibuli, česnek a šafrán dáme do pekáče s výpekem a 3 minuty dusíme. Přilijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Rajčata z konzervy slijeme, nakrájíme na poloviny a spolu s bobkovým listem přidáme do pekáče. Vložíme opečená stehýnka, zakryjeme a dusíme asi 10 minut, při střední teplotě.
- 2Cukety omyjeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a spolu s olivami přidáme do pekáče. Dusíme 5 minut, odkryjeme a dusíme dalších 5 minut. Vyjmeme bobkový list, osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.