Provensálská plněná rajčata
30 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Šťávu přecedíme, jadérka vyhodíme a dužninu se šťávou vložíme do mísy. Posypeme strouhankou a necháme chvíli odstát.
- 2Očka a kapary necháme okapat, oloupeme česnek, vše jemně nakrájíme a přidáme do mísy. Petržel opláchneme, vodu vytřeseme, drobně nasekáme a vložíme k ostatním do mísy. Přilijeme ocet, lžíci oleje, dle chuti osolíme a opepříme. Řádně promícháme a směsí naplníme rajčata. Vložíme do zapékací mísy a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° C.
- 3Upečená rajčata ozdobíme koprem, servírujeme teplá jako přílohu k masu nebo rybám anebo můžeme podávat i jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.