Provensálská polévka

25 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přilijeme olivový olej, přidáme lžičku soli, pepř, celý česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať a šalvěj. Vaříme 15 minut. Polévku scedíme přes sítko.
  • 2
    Do polévkové mísy položíme na dno plátky bílé veky, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme čistým vývarem.
  • 3
    Tato polévka je velmi rychlá, svěží a ve Francii velmi oblíbená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.