Provensálské jehněčí ragú
47 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyLilek
- 10lžicOlej olivový
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžičkyProvensálské koření
- 800gramůJehněčí hřbet
- 2stroužkyČesnek
- 0,25litrVíno červené
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
65 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.
- 3Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.
- 4Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.