Provensálské jehněčí ragú

47 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
65 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.
  • 3
    Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.
  • 4
    Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.