Provensálské vepřové
33 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 100gramůSýr krémový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyBageta
- 4kusyRajčata
- 1hrstOlivy černé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaProvensálské koření
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
54 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.
- 3Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Provensálské vepřové
Krásně to zavonělo. Dobré a jednoduché jídlo. Díky za tip 🙂