Prsíčka z perličky na šalotce

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.
  • 2
    Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.
  • 3
    Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.
  • 4
    Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.