Prsíčka z perličky na šalotce
60 min.
Ingredience
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1kusBrambory rané
- 175gramůRajčata sušená sterilovaná
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 10mililitrůCukr krystal
- 150gramůPerlička
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusČesnek
- 1kusTymián čerstvý
- 200gramůŠalotka
- 175mililitrůVíno madeira
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramKuřecí prsa
- 0,5litrVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.
- 2Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.
- 3Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.
- 4Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.