Pstruh Astronome

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1176 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
101 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme a do červena upečeme na másle v troubě rozehřáté na 180°C.
  • 2
    Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme chvíli „vypotit“. Poté osušíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji.
  • 3
    Pečené pstruhy podáváme obložené lilkem, zvlášť servírujeme rajčatovou omáčku.
  • 4
    Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, pak zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu a mírném ohni vaříme asi hodinu. Pak omáčku přecedíme.
  • 5
    Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu krájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.