Pstruh Astronome
120 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusLilek
- 600gramůPstruh
- 130gramůOlej rostlinný
- 140gramůMáslo čerstvé
- Omáčka rajčatová [56088]
- 1kusBobkový list
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 50gramůPetržel kořen
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1176 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
101 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme a do červena upečeme na másle v troubě rozehřáté na 180°C.
- 2Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme chvíli „vypotit“. Poté osušíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji.
- 3Pečené pstruhy podáváme obložené lilkem, zvlášť servírujeme rajčatovou omáčku.
- 4Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, pak zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu a mírném ohni vaříme asi hodinu. Pak omáčku přecedíme.
- 5Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu krájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.