Pstruh plněný sýrem
45 min.
Ingredience
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCuketa
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůPstruh
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1105 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
60 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Vnitřek ryb osolíme, opepříme a naplníme Nivou. Sepneme jehlou nebo špejlí.
- 2Oloupaný česnek nasekáme a promícháme s omytou, na kousky nakrájenou cuketou a rajčaty nakrájenými na dílky. Osolíme a vložíme do zapékací mísy. Na zeleninu položíme pstruhy a posypeme je směsí ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu a nasekané petrželky. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.
- 3Pstruhy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 12 minut.
- 4Podáváme s plátky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.