Pstruh smažený v mandlové směsi

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme. Mandle i část pažitky smícháme na talíři s trochou pepře a soli. Vajíčka rozšleháme v misce.
  • 2
    Pstruha omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce ryby vložíme do rozšlehaného vajíčka, následně obalíme v mandlové směsi.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, obalené porce na něm z každé strany smažíme přibližně 5 minut do zlatova.
  • 4
    V osolené vodě uvařenou rýži smícháme s pažitkou. Hrníček nebo misku vymažeme máslem, vložíme rýži, upěchujeme a vyklopíme na servírovací talíř. Přidáme porci ryby, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.