Pstruh v bramborové košilce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme petrželku, tymián a rozmarýn a jemně nasekáme. Pórek pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme je 1 minutu v osolené vroucí vodě, scedíme je a utěrkou osušíme.
  • 3
    Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a rozmixujeme dohladka se smetanou a špetkou soli a pepře. Opláchneme plátky pstruha a přes fólii je jemně naklepeme. Osolíme a opepříme, dáme na ně trochu rozmixované směsi, rozetřeme ji do stejnoměrné vrstvy a posypeme je trochou směsi nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu a navrch poklademe předvařená kolečka brambor a přelijeme je 3 lžícemi oleje.
  • 4
    Zbývajícím olejem vymažeme pekáč, vysypeme ho kolečky pórku a na ně rozmístíme připravené plátky pstruha. Zalijeme je bílým vínem a dáme pekáč na 10 minut nebo dokud nebudou kolečka brambor mírně dozlatova do trouby předehřáté na 200 °C.
  • 5
    Vytáhneme pekáč z trouby, rybí plátky opatrně vyjmeme a přikryté je uchováme teplé.
  • 6
    Obsah pekáče propasírujeme přes síto do pánvičky, přilijeme marsalu, dáme po špetce soli a pepře a část omáčky vyvaříme.
  • 7
    Pstruhy podáváme s horkou omáčkou posypané zbývající směsí nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.