Pstruh v nálevu
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaKopr čerstvý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryOcet vinný červený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 2lžíceFrancouzská zálivka
- 4lžíceMajonéza
- 3kusyCibulka jarní
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky ze pstruha upravíme tak, že odřízneme ploutvičky, odstraníme kůži a oddělíme kůži od masa.
- 2Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní plátky, pokládáme je vedle sebe v jedné vrstvě. Pokryjeme je nakrájenou cibulí, petrželkou, koprem, bobkovými listy.
- 3Do woku dáme hřebíčky, sůl, ocet a pepř a uvedeme do varu. Pánev odstavíme a zalijeme plátky touto směsí. Mísu přikryjeme fólií a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 160 stupňů. Poté necháme vychladnout.
- 4V osolené vodě uvaříme brambory, poté je scedíme a ještě teplé nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Promícháme s francouzskou zálivkou a majonézou. Bramborový salát necháme vychladnout a posypeme nasekanými jarními cibulkami.
- 5Každou porci ryby polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.