Pytlácký guláš

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
64 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme bobkový list, nové koření, na kostky nakrájený česnek, majoránku, kmín, kari koření, na kolečka nakrájené feferonky, na kostky zázvor, pepř celý, zalijeme olejem, naskládáme na kolečka nakrájený citron, dobře promícháme a odložíme na celou noc na chladném místě odležet.
  • 2
    V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zprudka osmahneme, vysypeme houby, posypeme mletou paprikou, zamícháme, naskládáme naložené maso, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme asi 30 minut. Játra umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s masem a houbami a necháme zas vařit přibližně 20 minut. Do hrníčku na struhadle nastrouháme chléb, zalijeme trochou vývaru, aby se rozmočil. Na rozehřátou pánev nasypeme mouku, kterou nasucho vypražíme, přidáme sádlo, ještě chvilku osmažíme, vysypeme do guláše, aby se zahustil. Namočený chléb vymačkáme z vývaru a dáme ho do guláše. Povaříme 20 minut, nakonec posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti dochutíme solí a mletým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.