Ragú po baloňsku pro alergiky
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 55gramůŠunka parmská
- 300gramůHovězí maso mleté
- 100gramůJátra kuřecí
- 2lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžícePyré rajčatové
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusBobkový list
- 4lžíceSmetana sójová
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůŠpagety
- 50gramůSýr sójový - Tofu
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme 1 lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- 2Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.
- 3Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.
- 4Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.