Ragú s červeným vínem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 45mililitrůOlej olivový
- 400gramůHovězí maso mleté
- 120mililitrůVíno červené
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžícePetržel - nať
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 8kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkev a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut.
- 2Přidáme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a pomocí vařečky oddělujeme kousky masa. Přilijeme víno a dobře promícháme.
- 3Vaříme 2 minuty, přilijeme rajský protlak, oregano, petrželku a nakonec 60 ml hovězího vývaru. Osolíme a opepříme. Promícháme a uvedeme do varu.
- 4Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodejme malá rajčátka a vaříme dalších 10 minut. Ochutnáme, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.