Ragú s fazolemi

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do misky a osolíme a opepříme. V kastrole na hodně rozpáleném oleji maso osmažíme ze všech stran. Opečené maso vložíme do mísy.
  • 4
    Na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, poté přimícháme postupně cibuli, česnek, zeleninu a smažíme do změknutí.
  • 5
    Do smažené zeleniny přidáme sterilovaná rajčata, rozmarýn a bobkový list. Orestujeme a podlijeme částí vývaru. Poté k zelenině přidáme opečené maso a ragú dusíme pod pokličkou na mírném plameni zhruba 50 minut. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Na závěr vmícháme uvařené fazole, chvilku povaříme a přidáme drobně posekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2020
Ragú s fazolemi
Poslední dobou vařím hodně jídel s luštěninami. Ale ne z konzervy. Suché těstoviny namočené uvařím v papiňáku. Je pravda, že v této době je více času na vaření tzv. z gruntu.