Ragú s fazolemi
100 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso libové
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 50gramůFazole bílé
- 500mililitrůVoda pitná
- 130gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 1litrVývar drůbeží
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.
- 3Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do misky a osolíme a opepříme. V kastrole na hodně rozpáleném oleji maso osmažíme ze všech stran. Opečené maso vložíme do mísy.
- 4Na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, poté přimícháme postupně cibuli, česnek, zeleninu a smažíme do změknutí.
- 5Do smažené zeleniny přidáme sterilovaná rajčata, rozmarýn a bobkový list. Orestujeme a podlijeme částí vývaru. Poté k zelenině přidáme opečené maso a ragú dusíme pod pokličkou na mírném plameni zhruba 50 minut. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Na závěr vmícháme uvařené fazole, chvilku povaříme a přidáme drobně posekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2020
Ragú s fazolemi
Poslední dobou vařím hodně jídel s luštěninami. Ale ne z konzervy. Suché těstoviny namočené uvařím v papiňáku. Je pravda, že v této době je více času na vaření tzv. z gruntu.