Ragú z filé a ústřic
55 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůRýže dušená
- 100gramůUzená vepřová krkovička
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1špetkaMuškátový květ
- 2špetkyNové koření mleté
- 1špetkaHřebíček
- 1lžičkaCitronová kůra
- 80gramůOkurka salátová
- 80gramůÚstřice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme, nové koření a hřebíček umeleme, citronovou kůru nastrouháme, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky, naložené ústřice slijeme a necháme okapat.
- 2V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle opečeme kousky ryby ze všech stran dozlatova. Rybu přeložíme na mísu a udržujeme na teple.
- 3Do výpeku vlijeme vývar a vaříme na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté vmícháme všechny suroviny s výjimkou okurky, ústřic a rýže. Směs dál vaříme 20 minut. Na závěr vložíme odloženou rybu, ústřice, okurku, rýži a zhruba 7 minut zahříváme, ale nevaříme.
- 4Směs zakapeme citronovou šťávou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.