Ragú z masa divokého prasete
100 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 160gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 4gramyTymián čerstvý
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramHřebíček
- 30mililitrůDžus pomerančový
- 250mililitrůVíno červené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůFíky sušené
- 6gramůPetržel - nať
- 800gramůKančí pečeně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
35 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.
- 3Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.
- 410 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.