Rajčata plněná zeleninovou náplní
15 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBrambory
- 1kusKedlubna
- 2kusyHrušky
- 1kusOkurka salátová
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůJogurt bílý
- 6gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
- Na ozdobení
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůSýr Gouda 45%
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.
- 2Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.