Rajčata s fazolí a piniovými oříšky
60 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 60gramůOříšky piniové
- 3špetkySůl
- 2lžičkyMajoránka
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceOlej olivový
- Na posypání
- 3lžíceSýr Gorgonzola
- 100gramůStrouhanka
- 4lžíceOlej chilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Velká zralá keříčková rajčata omyjeme a osušíme. Ostrým nožem jim odřízneme vršky, odstraníme okolí stopek a vršky pokrájíme nadrobno. Rajčata pomocí lžíce vydlabeme a dužinu prolisujeme do misky přes síto, aby byla bez semínek. Očistíme česnek a prolisujeme jej k dužině rajčat.
- 2Sterilované bílé fazole slijeme z nálevu a necháme okapat. V teflonové pánvi opražíme nasucho piniové oříšky, které spolu s fazolemi přidáme do misky k pokrájeným vrškům a dužině rajčat. Směs ochutíme solí, pepřem, promícháme s majoránkou a 100 g strouhanky. Směsí naplníme rajčata asi do 2/3.
- 3V misce promícháme nastrouhaný sýr se 100 g strouhanky. Lžičkou směs navršíme na rajčata, poskládáme je do zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem.
- 4Rajčata pokapeme pikantním olivovým olejem (2 lžíce) a dáme je do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut. Když má strouhanka zlatohnědou barvu, rajčata vyjmeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Rajčata s fazolí a piniovými oříšky
Výborné 😁