Rajčata s rýžovou nádivkou
65 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 8lžicVíno bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůRýže carnaroli
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 120gramůSýr Parmezán
- 3lžíceMascarpone
- 1lžíceTuk
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vršky omytých a osušených rajčat seřízneme a lžičkou vydlabeme dužninu. Nakrájíme dužninu na kostičky a odložíme stranou.
- 2Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.
- 3V hrnci na rozehřátém másle a sádle osmahneme cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce ji opečeme. Postupně přiléváme víno a horký vývar a při mírné teplotě dusíme tak dlouho, dokud se do rýže nevsákne veškerá tekutina. Rýží občas zamícháme.
- 4Do uvařené rýže vmícháme parmezán a sýr mascarpone. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata. Přiklopíme je odkrojeným vrškem a vložíme ve vymazané formě do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme asi 15 minut.
- 5V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme zbylou rýži, kterou krátce propečeme. Vložíme opáchnutý špenát, kostičky rajčat a přiklopené dusíme při střední teplotě asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 6Na suché pánvi opražíme piniová semena.
- 7Rajčata servírujeme se špenátem a posypaná piniovými semeny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.