Rajčata s rýžovou nádivkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vršky omytých a osušených rajčat seřízneme a lžičkou vydlabeme dužninu. Nakrájíme dužninu na kostičky a odložíme stranou.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.
  • 3
    V hrnci na rozehřátém másle a sádle osmahneme cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce ji opečeme. Postupně přiléváme víno a horký vývar a při mírné teplotě dusíme tak dlouho, dokud se do rýže nevsákne veškerá tekutina. Rýží občas zamícháme.
  • 4
    Do uvařené rýže vmícháme parmezán a sýr mascarpone. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata. Přiklopíme je odkrojeným vrškem a vložíme ve vymazané formě do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme asi 15 minut.
  • 5
    V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme zbylou rýži, kterou krátce propečeme. Vložíme opáchnutý špenát, kostičky rajčat a přiklopené dusíme při střední teplotě asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 6
    Na suché pánvi opražíme piniová semena.
  • 7
    Rajčata servírujeme se špenátem a posypaná piniovými semeny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.