Rajčatová omáčka
180 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a petržel (můžeme použít i další kořenovou zeleninu) nakrájíme na kostičky, cibuli na hrubé kousky a česnek nasekáme na hrubo.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu a česnek a osmahneme asi 2 minuty. Přidáme tymián, oregano, bazalku, mletý pepř, celý bobkový list, sůl, cukr a rajčata. Vše vaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté omáčku propasírujeme přes síto, dáme zpět na oheň a vaříme do zhoustnutí.
- 3Omáčka se podává především k těstovinám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.