Rajčatová omáčka

180 min.

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a petržel (můžeme použít i další kořenovou zeleninu) nakrájíme na kostičky, cibuli na hrubé kousky a česnek nasekáme na hrubo.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu a česnek a osmahneme asi 2 minuty. Přidáme tymián, oregano, bazalku, mletý pepř, celý bobkový list, sůl, cukr a rajčata. Vše vaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté omáčku propasírujeme přes síto, dáme zpět na oheň a vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Omáčka se podává především k těstovinám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.