Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaChilli paprička
- 45gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 3kusyAnčovičky konzervované
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKapary sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme.
- 2Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme.
- 3Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.