Rajčatová omáčka s krevetami
20 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 2lžičkyOcet jablečný
- 6kusůOlivy černé
- 2lžíceBazalka
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané krevety zbavíme černých žláz na hřbetu, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Nasekáme čerstvou bazalku a 1 stroužek česneku. Olivy vypeckujeme a rozčtvrtíme.
- 2Na rozehřátém oleji zlehka osmahneme česnek a chilli papričku. Přidáme krevety a smažíme za stálého míchání při střední teplotě další 3 minuty, dokud krevety nejsou prohřáté a růžové. Přidáme čerstvá i sušená rajčata a krátce podusíme, sundáme z plotny a přidáme olivy, bazalku a ocet. Osolíme, opepříme a vše zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.