Rajčatová pizza s pestem

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
746 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme ořechovo-sýrové pesto. Do mixéru vložíme bazalku, prolisovaný česnek, oříšky, sůl a pepř a vše rozmixujeme dohladka. Za chodu mixéru pomalu přiléváme olej, až vznikne kašovitá konzistence. Přendáme do misky a vmícháme nastrouhaný parmezán.
  • 2
    Těsto na pizzu rozválíme, placku vtlačíme do větší formy( nebo dvou malých) na pizzu, propícháme, aby se těsto nenafukovalo a potřeme olejem. Na dno rozvrstvíme pesto, na něj rozložíme plátky rajčat a mozzarelly, posypeme nasekanými olivami a pečeme na grilu 25 minut, až je sýr rozteklý.
  • 3
    Posypeme nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.