Rajčatová polévka s parmezánem
85 min.
Ingredience
- 3kusyČesnek
- 133,33gramůCeler řapíkatý
- 0,67lžícePetržel - nať
- 3lžíceBazalka
- 2kusyRajčata
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 1špetkaSůl
- 180gramůTěstoviny konzumní
- 1plátekSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- Vývar hovězí [42661]
- 2,67kusyBobkový list
- 133,33gramůCeler řapíkatý
- 1,33kusyCibule
- 433,33gramůHovězí výřez
- 2,67kusyHřebíček
- 0,67kilogramKosti hovězí morkové
- 5,33kusůPepř černý celý
- 0,67hrstPetržel - nať
- 26,67gramůTymián čerstvý
- 1,87litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1912 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
174 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájený česnek, na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer, nadrobno nakrájenou petrželku a 2 lžíce nadrobno nakrájené bazalky. Tuto směs osmahneme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté do směsi dáme oloupaná, zbavená semen a na kostky nakrájená rajčata a rajčata z konzervy. Dle chuti dochutíme chilli papričkou. Takto dusíme asi 10 minut.
- 2Poté přilijeme již připravený hovězí vývar, zamícháme a dle chuti osolíme. Na mírném ohni poté pomalu vaříme 45 minut.
- 3Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dalších asi 13 minut. Hotovou polévku potom na talíři dozdobíme zbylou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.
- 4Vývar hovězí [42661]:
- 5Do hrnce vložme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Potom si rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme 1 hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a 1/2 hodiny. Potom vyndáme maso a vaříme další 1 hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej ihned použít nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 2. 2016
Rajčatová polévka s parmezánem
Výborná polévka. Povedla se. Rajčátka jsem si zvlášt rozmixovala a potom přidala k zelenině. Díky za tip. Dávám do oblíbených.