Rajčatová polévka s tuňákem
30 min.
Ingredience
- 15gramůBazalka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůFazole
- 100gramůKlobása Chorizo
- 2kusyPaprika červená
- 4kusyRajčata
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 50gramůOříšky piniové
- 100gramůSýr Feta
- 200gramůTuňák v oleji
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
29 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálený gril vyskládáme na čtvrtiny rozkrojenou cibuli, rajčata, plátky papriky a neoloupané stroužky česneku. Zeleninu grilujeme cca 8 minut, dokud nezačne jemně černat. Poté ji oloupeme.
- 2Zeleninu následně nakrájíme na několik kousků, dáme do robota, přidáme fazole z konzervy a rozmixujeme do hladka. Směs dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
- 3Tuňáka z konzervy v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme chorizo s tuňákem do hrnce a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut, poté přidáme nasekanou bazalku a rozdrobený feta sýr spolu s oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.