Rajčatová polévka se smaženým toastem
40 min.

Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2krajíceChléb toastový
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčata, krátce je opečeme. Přimícháme cukr, sůl, pepř, ocet a bobkový list, přilijeme vývar a za občasného míchání zvolna vaříme přibližně 15 minut.
- 2Z toastového chleba odkrojíme kůrku, krajíčky nakrájíme na trojúhelníky. Na rozehřátém oleji zpěníme prolisovaný česnek a chléb osmažíme do zlatova. Mírně osolíme.
- 3Polévku propasírujeme sítem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Rozlijeme do talířů, do každé porce vmícháme 1/2 lžíce smetany a vložíme toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.