Rajčatové rizoto s pampeliškou

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přilijeme víno a vaříme chvíli bez pokličky. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme zvolna asi 25 minut. Občas rýži zamícháme.
  • 3
    Listy pampelišky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je s nakrájenými rajčaty a vařenou rýží. Vmícháme zbylé máslo a rizoto podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Pokrm upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.