Rajčatové rizoto s pampeliškou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůRýže loupaná
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
- 125gramůPampeliškové listy
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přilijeme víno a vaříme chvíli bez pokličky. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme zvolna asi 25 minut. Občas rýži zamícháme.
- 3Listy pampelišky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je s nakrájenými rajčaty a vařenou rýží. Vmícháme zbylé máslo a rizoto podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Pokrm upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.