Rajčatovo-lilková směs k pečivu

33 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři lilky (o váze přibližně po 200g) omyjeme a odřežeme z nich konce. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, dáme do ní vařit kostku zeleninového bujónu a jakmile se bujón rozpustí, snížíme teplotu a vložíme do vody lilky. Vaříme je pouze 8 minut. Poté je scedíme, zlehka z nich vymačkáme vodu a po vychladnutí je nakrájíme na kostky.
  • 2
    Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Omytý a očištěný malý pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na tenké proužky. Ze snítky tymiánu a rozmarýnu otrháme lístky, které posekáme nadrobno. Omytá zralá masitá rajčata vložíme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme lžičkou semínka a pokrájíme na větší kostičky.
  • 3
    V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme plátky česneku s pórkem (1 minutu), přidáme k němu pokrájený lilek a restujeme za stálého míchání 4-6 minut. Poté k lilku přidáme konzervovaná rajčata, sůl, třtinový cukr, čerstvě pomletý pepř, bylinky, vše zamícháme a pod pokličkou dusíme 10-12 minut. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, a za častého promíchání vaříme ještě 7-8 minut.
  • 4
    Lilky s rajčaty podáváme horké i studené na chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.