Rajčatový nákyp se sýrem

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky, kam přidáme stejně nakrájený sýr. Přimícháme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli s česnekem. Zeleninu a sýr promícháme s většinou olivového oleje (tři lžíce oleje si necháme stranou).
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, na dno naskládáme krajíce toastového chleba, které pokapeme zbylým olejem. Na toastový chléb naskládáme smíchaná rajčata se sýrem, posypeme solí, pepřem, rozmarýnem a petrželovou natí. Pekáček s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut.
  • 3
    Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na porce. Porce poklademe na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.