Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini
50 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 400gramůTěstoviny Tortellini sýrové
- 5gramůSůl
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOlej olivový
- 250mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVíno portské
- 2kusyBobkový list
- 400gramůRajčata
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůMozzarella
- 10gramůOregano čerstvé
- 100gramůSalám Mortadela
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.