Rakouský bramborový salát
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusCibule červená
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 4lžíceOcet jablečný
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, necháme trochu zchladnout, slupku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme, najemno nasekáme a vložíme do misky k bramborám.
- 2Hovězí vývar ohřejeme a přimícháme do něj hořčici, ocet a olej. Takto připravenou zálivkou přelijeme brambory s cibulí a vše důkladně promícháme. Podle chutí osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.