Rassolnik z tresky
80 min.
Ingredience
- 20gramůPetržel kořen
- 50gramůPórek
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůBrambory
- 3kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůKrupky trhané
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2kusyJalovec
- 100gramůOkurky nakládané
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 1,8litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z omytých porcí filé uvaříme vývar.
- 2Očištěnou zeleninu a nakládanou okurku nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na oleji.
- 3Vývar přecedíme, přivedeme k varu a přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme do poloměkka a potom přidáme zeleninu, koření, sůl a nakonec vložíme na kostky nakrájené, uvařené filé. Vše vaříme asi 30 minut. V osolené vodě uvaříme propláchnuté krupky doměkka.
- 4Pokrm podáváme v hlubších miskách a přidáme uvařené krupky a smetanu. Povrch posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.