Ratatouille s bramborami

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut stát. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Omyté a očištěné papriky i cukety nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a omyjeme.
  • 2
    Připravené lilky osušíme a rozkrájíme na kostky.
  • 3
    V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme všechnu zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky a přilijeme rajčatový protlak rozmíchaný ve 100 ml vody. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Potom vyjmeme bylinky.
  • 4
    Nakonec ratatouille osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.