Ravioli plněné kapustou
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- Na omáčku
- 5gramůSůl
- 200gramůBrambory
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1kusLanýž
- 4mililitryOlej olivový extra panenský
- Na těsto
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
592 mg
Postup přípravy
- 1Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.
- 2Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.