Ravioli plněné kapustou

50 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
592 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.
  • 2
    Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.